Golvslipning

Nu ni. Börjar det hända grejer.
 
På nedervåningen har Johan grovslipat kök och hall och på övervåningen börjar sovrummet och hallen vara färdiga för behandling. Det doftar sådär härligt träigt här nu alltså och det riktigt kliar i fingrarna av få plocka fram bets och lack och få golvet färdigt någon gång.
 
På bilderna ser ni sovrummet och hallen. Eftersom golvsliparen har så sjukt mycket att göra för tillfället, fick vi låna hem maskinerna och göra jobbet själva istället. Det tar garanterat längre tid, men samtidigt är det ju kul att ha gjort det själv. Och så svårt verkar det inte vara när man väl fått in knixen.
 
För att få ner "topparna" på plankorna (de flesta plankorna är liksom kuperade vilket gör golvet ganska ojämnt och bulligt) samt den tjocka gulnade fernissan går man först diagonalt över rummet med ett grovt sandpapper i maskinen tills lacken är borta. Sen går man längs med plankorna med ett något finare sandpapper för att släta ut och ta resterna av lacken och avslutar med en kantslipmaskin för att få bort lacken i hörn och svåråtkomliga ytor.
 
Och sist av allt slipar man med ett fint papper så golvet blir alldeles slätt och mjukt. Och som nytt igen.
 
Just nu är vi i fasen före slätt och fint och nytt på övervåningen. Jag ska jobba några timmar på Colorama imorgon men hoppas att sista slipningen hinns med ändå så att jag kan testa betsen. Och har vi tiden på vår sida kanske det även hinner bli färdigslipat på nedervåningen i helgen.
 
Golven kommer sen att behandlas med Jotun Pure Nature bets och slutlackas med Jotun Trestjerner helmatt lack.

Behöver jag säga hur kul det ska bli att få börja måla, tapetsera och inreda sen? Hjärtat gör nästan volter!!
 
 
renovering, golvslipning, plankgolv, sovrum

Naturligt svart

Drygt ett år tog det innan jag hade smakat färdigt på den blå färgen. Tillslut föll valet på naturligt svart, eller S8500-N som den också heter.
 
Och jag är jättenöjd. Nu passar skåpet in alldeles mycket bättre!
måla, loppisskåp, jotun

Fint i sommar

 
 
 
Det här skulle jag vilja svassa runt i i sommar när magen putar åt alla håll. Svalkande långklänningar och sköna t-shirts och ett par snygga typgskor till. Så härligt!
 
Tycker att Zalando har rätt mycket fint på mammafronten och även om utbudet är rätt litet än sålänge så har även Lindex börjat om med mammakläder vilket är glädjande. (Dock inte i butik utan bara i webshopen tyvärr.) Annars har vi ju alltid HM som står för basutbudet och snyggaste leo-espadrillosarna!
 
Förresten, ber om ursäkt att jag ändrar i bloggen hela tiden - men oavsett vilka teman eller ändringar jag gör så känner jag mig aldrig riktigt nöjd. Nu testar vi såhär ett tag så får vi se hur det blir helt enkelt :)