Att fynda en skötväska.

Som många andra har jag länge letat efter den perfekta skötväskan men aldrig hittat nån. Jag har helt enkelt inte fastnat för någon, tycker de flesta är så hysteriska i färger och design, och när jag väl har hittat nån har de kostat en halv förmögenhet - och det betalar jag inte för en skötväska.
 
Till de andra barnen har vi inte haft någon alls utan bara en enkel väska i canvastyg från HM. Och det har väl funkat, men inte så mycket mer. Har saknat alla småfack och fiffiga lösningar som skötväskor ofta har och framförallt att den inte varit regntät eller särskilt lätt att rengöra.
 
I sommar däremot, fann jag den. Den perfekta skötväskan. Det var en god vän till mig som hade en och tipsade, och igår slog jag till när jag såg att babybutiken här i stan hade en på hyllan.
 
The Chloé bag från Australiensiska Ryco.
 
Svart. Stilren med genomtänkt design. Många fack både inuti och utanpå. Invändig isolerad ficka för varma eller kalla drycker, en specialformad ficka för nappar och så ingår skötdyna och en smart återförslutningsbar plastficka för exempelvis blöta kläder.
 
Och så till det bästa av allt - priset.
 
449kr betalade jag och det anser jag vara ett riktigt kap när det kommer till skötväskor.
Så grattis till mig. En perfekt födelsedagspresent helt enkelt!
 
 
skötväska, chloe, ryco - the chloe bag, diaper bag

Godaste morotskakan.

Här kommer receptet på min allra saftigaste och godaste morotskaka. Själv kan jag ha förätit mig lite på den för tillfället, men eftersom jag fyller år imorgon kommer den självklart finnas med på fikabordet även då!
 
Ingredienser
 
4 ägg
3,5 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk malen kanel
1 tsk kardemumma
0,5 dl neutral matolja
0,5 kg rivna morötter (ca 5 medelstora)
 
Frosting
 
2-300 g cream cheese
300 g florsocker
150 g smör
0,5 msk vaniljsocker
Rivet skal från en halv apelsin
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i äggen. Rör ner oljan och morötterna sist.
Smörj och bröa en långpanna ca 30x40cm (alt. en pappersklädd) och häll i smeten.
Grädda långt ner i ugnen ca 30-40 minuter. Känn med trästicka och ta ut när den är okladdig.
Låt kakan svalna.
Smält smöret till glasyren och låt det svalna.
Blanda de övriga ingredienserna till glasyren med smöret och vispa med elvisp tills det blir fluffigt.

Tips!
Frys in kakan en stund och skär i rutor när den är kall, så kladdar inte frostingen ut sig lika mycket.
 
 
Nu blir det kläder på och en sväng till affären. Såg första avsnittet av Hela Sverige Bakar igår och blev bara så sugen på att svänga ihop en schwarzwaldtårta till imorgon också!
 

Blood orange hibiscus.

Även om sommaren lider mot sitt slut, måste jag bara tipsa om den här underbart uppfriskande drycken BEO* från Carlsberg. Ett alkoholfritt alternativ men som ändå höjer feststämningen mer än hederlig läsk!
 
Mmm...
alkoholfritt, gravid, carlsberg