Söndagsbilden

Helgen satte vi paus-knapp på och har i stort sett bara ägnat oss åt nöjen. I fredags var vi bjudna till grannarna (har en känsla av att vi kommer spendera en och annan kväll där i fortsättning också) där vi även träffade några fler som bor här i området. En liten grann-get-together typ. Mycket angenämt. Många som bott här som barn och flyttat tillbaka så nu börjar det riktigt krylla av barn i ungefär samma åldrar som Ebbot och Lilli.
 
Igår tog jag även en mycket välbehövlig tur på stan och fyllde på garderobsbeståndet lite. Att ha kvar linnen från när jag väntade Lilli är inte OK. Kvällen var vi bjudna på femårskalas för systersonen Olle med grillat och tårta på faten. I present fick han en av mina födelsetavlor, men jag tror mamman blev gladare än sonen. Han hade ju ändå önskat sig monstertruckar och traktorer och sånt, haha. Snopet!
 
Idag har vi rensat utomhus litegrann och så har jag börjat med Astrids massagefolder. Och så blev det spontankorvgrillning hos nämnda bästgrannar till lunch. Och utomhusvåfflor med oboy-grädde i isiga aprilvindar.
 
Riktigt fin helg måste jag säga!
 
 
 
Bilden är från igår hos syrran. Tio vuxna och sju barn hade det dukats långbord i garaget för den här gången. Så att vi ryms allihopa :)
 
Vill ni se fler härliga söndagsbilder; gör ett besök hos Fabriken!
 
 

April moodboard.

April. Månaden då vi hoppas på grönare tider, att snön försvinner och att solen värmer våra nackar när vi är ute i trädgården. Då vi drömmer om luftiga uteplatser och nyklippt gräs. Planterar i krukor och får tillbaka inredningslusten.
 
 
För mig har april handlat mycket om just det. Inredning. Hur vardagsrummet skulle se ut denna gång, vad jag egentligen borde göra klart i barnens rum. Köksplanering. Hallplanering. Organisering och struktur. Men det har också handlat väldigt mycket om barnen. För trots att man är mitt uppe i husrenovering och vad som kan vara början på ett eget företag, kommer de alltid att gå först. När man sitter med näsan i iphonen eller "ska bara" fixa nåt med datorn, bränner alltid det dåliga samvetet till litegrann. För mig i alla fall. Och det är verkligen inte nåt jag vill ska gå ut över dom och deras dagar här hemma.
 
Men snart vänder vi blad och går in i maj. Det innebär mindre blöta gräsmattor, mindre kläder på barnen och allmänt en enklare vardag. Obeskrivligt skönt.
 
 
Förutom fotograferingar och arbete vid datorn kommer maj förmodligen även bli månaden då vi tar itu med matsalen. Jag vill bredspackla väggar och måla. Och kanske blir det även den här fina tapeten från favoriten Manuel Canovas. Lite sugen på gröna toner därinne faktiskt. Fint och mysigt och med en touche av orangeri. Typ.
 
Kika gärna in hos Fabriken också för fler moodboards att inspireras av!

Det trötta i att vara trött.

Någon fler än jag som somnar med sina barn? Tänkte väl det.
 
Jag gör det i alla fall åtta av tio gånger. Typ. Helt omöjligt att hålla sig vaken, speciellt när någon av dom är lite mer svårsövd än vanligt.
 
Idag har vi haft en rolig och aktiv dag så jag trodde det skulle gå lätt. Ebbot somnar förvisso alltid direkt medans Lilli (speciellt om hon har sovit en stund på dagen) kan ta lite längre tid på sig. Ska prata och läsa bok, bli killad på ryggen osv. Och varje gång man somnar (Johan är likadan nämligen) sover man som en klubbad säl tills någon kommer in runt nio och väcker en. Slår aldrig fel. Och så blev även fallet ikväll, för trots att jag tycker det är hur jobbigt som helst att somna, är det ju så jäkla mysigt på samma gång.
 
Hua. Jag som behövde jobba undan lite med diverse saker.
 
Nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna och funderar starkt på att lägga mig på en gång. Däremot har jag hunnit med att lägga en beställning på en artprint från Mira Nameth som ska hänga här i vardagsrummet. Kommer bli så fint.