On vacation!

Jag kom ju igång med bloggandet igen för ett tag sen och om ni undrar vart vi tagit vägen så befinner vi oss i Småland just nu, sedan lite mer än en vecka tillbaks.
 
Vi gasade på med golven under nationaldagsveckan så det mesta hanns klart innan vi åkte. Och tidigt på nationaldagsmorgonen satte vi oss i bilen och körde ner till Västerås. Där njöt vi av efterlängtad hotellvistelse, grymmaste hotellfrullen och allmänt familjemys - och sen körde vi vidare till Örebro där det anordnats överraskningsfest för David, en av Johans barndomskompisar!
 
I Västerås bodde vi på First hotell Plaza. Toppmodernt och sjukt fint. Och som sagt med en helt fantastiskt frukostbuffe.
Så bra att vi åt två gånger, hehe. När vi kom till Örebro mötte vi upp några fler vänner som också anslutit, checkade in på hotellet och gjorde oss färdiga för ferre.
 
Festen hölls på supervackra Lindbacka bruk och var hur trevlig som helst. Davids sambo hade verkligen styrt upp och tänkt på allt. Bland annat ett lekrum till alla barn som kom, god mat, lekar och härliga tal. Ungarna höll igång hela kvällen och somnade tillslut i famnen, helt utmattade! På söndagen promenerade vi omkring i Örebro några timmar, lekte av oss i fina stadsparken och avslutade med en lunch på Rosalis hela gänget.
 
Efter en smarrig lunch körde vi vidare till Johans föräldrar i Moheda, där vi nu har varit i en vecka ungefär. Vi har hängt med vännerna, shoppat, badat, ätit god mat och blivit bortskämda med fika och jordgubbar hos nästan alla vi hälsat på hos, och så har jag hunnit fotat två av mina vänners barn. Och vilket semesterväder vi har haft, varmt och soligt nästan varje dag!
 
Imorgon åker vi med Johans föräldrar till Astrid Lindgrens Värld och även hälsar på Johans ena bror som precis flyttat till Vimmerby. Blir riktigt spännande att se Lillis reaktion, hon som verkligen älskar Pippi!
 
 
Småland, semester, lindbacka bruk, örebro, västerås, plaza hotell

Renoveringsbarnen

Blev bara tvungen att ta kort på våra bebisar när dom sov såhär gosigt tillsammans nu ikväll. Är det inte häftigt att barn kan sova sig igenom nästan precis hur mycket oljud som helst?
 
Vi har nämligen turen att ha väldigt tålmodiga och okänsliga barn som oavsett om vi spelar hög musik eller dammsuger vid deras sängar, hamrar, river väggar, slipar golv eller trycker upp en kamera i deras sovande ansikten - så sover dom vidare.
 
Helt fantastiskt egentligen. Och obeskrivligt skönt när man renoverar ett hus!
 
Nu blir det sängen för mig. Medans Johan har jobbat som en galning hela helgen för att hinna slipa klart har jag och barnen flängt runt hos alla möjliga, och nu ikväll blev första varvet bets klart i sovrummet. Huvudet känns som kola och fötterna tunga som sten...
 
Kram och godnatt. Nu är det sommar hörrni :)