sju månader.

Idag firar vi Lilli som sakta men säkert börjar närma sig slutet på sitt första år. Fem månader är ju kvar tills dess, men går det lika fort som det har gjort hittills, så är vi nog snart där. Dagen har än så länge varit kanon. Klev ut i 20 gradig värme redan klockan nio imorse, köpte kaffe to go och satte oss nere vid sjön och sniffade havsdoft. Nån timme senare befann vi oss på BVC för vägning, mätning och utvecklingsbedömning och kontrollen passerades mycket väl godkänt. Efter besöket tog vi en sväng på stan och mamman kunde inte låta bli att köpa en ny gose till henne, eftersom Rocky (den omsydda gula morgonrocken med blommor på) spårlöst försvann någonstans på Göteborgs gator förra helgen. Ett tragiskt öde, men vi hoppas att hon (Rocky alltså) hittades och omhänderstogs av något barn som behövde henne mer. Djuret nedan föll dock fröken i smaken direkt och hon log mot honom ögonblickligen (dessutom med tindrande ögon) så jag blev bara tvungen. Ni vet hur det är... Can't fight it liksom! Nu ligger hon i vilket fall som helst på golvet och puttar runt honom, så jag får väl anse mig nöjd. Kanske är det han som blir gosedjuret med stort G?


Som sjumånaders är hon alltjämt en rolig liten prick denna tös. Glad för det mesta, äter allt och då menar jag ALLT. Kör så det ryker i sin gåstol, river ner det mesta i sin väg som vi glömt flytta och älskar att borsta sina två tänder. Äter en hel burk mat till lunch och en halv till middag och som mellanmål blir det frukt, en macka, omelett eller kanske lite amning. Sänker en hel flaska välling till kvällsläggningen och allt mellan en halv och en hel flaska vill hon ha på morgonen. Sover fortfarande tolv timmar och ammas en gång/natt ungefär. Hon skrattar när vi gör "arga leken" och andra miner och hon älskar fortfarande att se sig själv i spegeln. Sitter sedan en månad tillbaka och kryper numera sakta framåt. Vinkar ibland och klappar händerna ibland, men helst när mamma eller pappa gör det också. Hon har storlek 74 i kläder, men vissa 68:or går fortfarande på. Nycklar och teknikprylar är högintressanta och lyckan blev stor när mamman grävde fram sin gamla mobiltelefon att ge dottern i arv. Livet leker helt enkelt!

Längd: 69,5 cm.
Vikt: 7940 gram.

dag 21: när jag var liten.När jag var liten hade vi 018 som riktnummer och det var modernt att ha brunrandiga vävtapeter med orangea inslag. När jag var liten kallades jag för JaJa och var en relativt ettrig liten dam som tyckte om att prata i telefon, har jag fått berättat för mig. När jag var liten stod det en grön Ford Granada kombi på uppfarten, som faktiskt verkar rulla än. Min pappa jobbade på Tapetlagret och mamma var hemmafru. När jag var liten var Kicki Danielsson den bästa artist jag visste och jag hade en katt som hette Freddie. Plysch, manchester, träskor och polyesteroveraller var högsta mode och vi hade dessutom snöiga vintrar. Tjernobyl, berlinmuren och mordet på Olof Palme var också sånt som präglade barndomen. Det var även då som AIDS blev känt och Guns N' Roses släppte sitt debutalbum Appetite for Destruction. Jag talar såklart om det ljuva åttiotalet.

Imorgon: mitt beroende.

dop i åhus 110529.
Tror bestämt att jag skulle kunna trivas i Åhus också. Otroligt vacker stad där vi fick medverka på våra fina vänners barnadop. Mycket praktfull kyrka och en trevlig ceremoni, trots att vi hade en dotter som precis innan passade på att fylla lunchblöjan. Vi stod ut med doftkaramellen under nästan hela akten, men tillslut tog det dåliga samvetet för en eventuell svidande stjärt över (dock inga tårar bajset till trots) och ett blöjbyte blev rätt högaktuellt. Ett byte i bilen och sen var vi good to go igen!

Men något dop för Lilli blir det nog inte. Varken i Åhus eller nån annanstans. Mamman och pappan tror nämligen inte riktigt på det här med kyrkligheter, doptraditioner, konfirmationer med mera, utan låter det få vara ogjort. Tills tösen har en egen uppfattning om kristendom och kan bestämma själv, får namnet vi skickade in till skattmasen helt enkelt duga gott.