Lilli 17 månader.

Nu var det några månader sen jag gjorde en grattis-på-månads-dagen tror jag. Mycket händer ju längs vägen som man knappt hinner reflektera över och sen helt plötsligt har det gått en månad till och idag blir hon alltså sjutton månader vår lilla tjej.

Säger inte så jättemånga ord än men pratar desto mer. Hela tiden för att vara exakt. Och hon härmar oss andra i det mesta. Både med att försöka säga rätt ord och vad vi gör. För det mesta är hon glad men har ett temperament som påminner om mig själv som barn och den där tvåårstrotsen folk pratar om kan mycket väl ha börjat göra sig påmind. Hon älskar fortfarande människor och barn (speciellt mindre barn än hon själv) och hon är väldigt omhändertagande. Tycker om att kramas och näsas och så är hon sådär finurlig ibland när man säger till henne eller frågar nåt. Förstår det mesta av det man säger och är väldigt hjälpsam. Hämtar saker när vi ber henne tillexempel och kastar gärna skräp i soporna om nåt ligger på golvet. Hon sätter på sig skorna själv och älskar mössor, skor och accesoarer. Bygger lätt ihop Legoklossar och är fortfarande sådär pillig av sig som hon varit hela tiden. Tycker om att rita, åka cykel, titta i böcker och drar gärna omkring på en docka eller gosedjurskatten. Och så har vi den riktiga katten, som fortfarande är nåt hon bara älskar men inte riktigt får komma nära än. Annars så pekar hon mycket just nu, klättrar överallt hela tiden och står gärna och vinkar i fönstret åt folk.

Ord hon kan/försöker säga:
Mamma, pappa, titta, tutte, där, katt, lampa (bampa/jampa), traktor (tack-to), cykla (dyck-da), äta, mera (me), docka (doh-ta), hej, näää, nej, oj och tack.

Grattis min älskade lilla tjej!

tgif.

Vilken fredag! Har varit en fullspäckad dag med både det ena och det andra. Förmiddagen spenderades hos min gamla gymnasievän Helena i Luleå, efter-lunchtimmen på Åhléns inredningsavdelning och sen satt jag på flygplatsen och inväntade föräldrarna som kom med Las Palmas-planet klockan två. Väl hemma var det en lasagne som skulle lagas eftersom jag lovat syrrans familj avlastningssmiddag då dom åker till fjällen imorgon bitti. Sen kom gammelmormor på snabbvisit, huset skulle röjas på leksaker och lilla fröken läggas. Sen hann jag slappa i soffan en stund innan en mycket kär vän ringde och hade väldigt roliga nyheter att förtälja vilket man såklart inte kan sluta prata om. Och sen var det den där traderavinsten som skulle betalas och tänderna som skulle borstas - och sen var det inte så mycket kvar av den här fredagen ändå.

Nu är det däremot sängen som gäller innan både ben och rygg går av, för jag är heelt färdig. Men det har varit en riktigt fin dag måste jag säga och jag hoppas att ni haft en lika bra!

vill ha.
Lampan högst upp till vänster vill jag ha över byrån i köket. Brickbordet framför soffan och saxlampan bredvid. Hjorten skulle sitta i hallen. New York-tavlan i trappen och den gula postern vill jag ha bara för att.

Tiden (och ekonomin) får väl utvisa om det blir så, men tills dess tänker jag nöja mig med tavlorna jag beställde i eftermiddag.
En citronfjäril och en grön skalbagge fotograferade av Göran Liljedal. Båda kommer från Inreda, precis som allt det där andra jag vill ha.

Nu har de förresten fri frakt på allt, så passa på om något faller er i smaken - vilket det mest troligt gör :)

Eget kollage med bilder lånade från Inreda.