Chewy road

Som ni märker döper jag om mina rocky roads till lite vadsom eftersom de inte riktigt blir som Leilas klassiker. Den här varianten gillade jag bäst.
 
Smaskigt söt och seg och inte nyttig för fem öre!
 
400g marabou mjölkchoklad
1 näve dumlekola
2 nävar skumtomte
2 nävar jordnötter
 
Dela dumlen och skumtomtarna till mindre bitar. Smält chokladen över vattenbad eller i en non-stick kastrull på medelvärme. Blanda i resten och rör runt lite. Häll upp i klädd form och ställ in i kylen nån timme. Skär upp i rutor när den har stelnat.
 
Very yummy!
 
 
Båda recepten är enligt man-tager-vad-man-haver principen och har man bara lite fantasi kan de göras i oändliga kombinationer. Lakrits, mörk choklad, ljus choklad, mint, kaffe, russin, apelsinchoklad osv. Man får laborera sig fram helt enkelt!
 
julgodis, rocky road, chewy road

Nutty road

Eftersom vi inte skulle vara hemma över jul och nyår har det inte blivit mycket julbak alls i år. Däremot kunde jag inte hålla mig från att göra lite enkelt julgodis.
 
Gjorde två egna varianter på Rocky road och det här är den som Johan gillade bäst:
 
200g ljus blockchoklad
180g marabou peanut chokladkaka
1 näve jordnötter
1 näve hasselnötter
1 näve minimarshmallows
 
Smält chokladen i vattenbad eller i en non-stick kastrull på mellanvärme. Blanda ner resten och veva runt några varv. Häll upp chokladmassan i en klädd form och ställ in i kylen någon timme. Skär upp i rutor när den har stelnat.
 
Superenkelt och supergott och passar fint under hela julen!
 
 

Lucia 2013

 
Kallt och vintervitt när vi drog upp persiennerna. Magisk himmel. Sett barnens ena kusins förskolefirande och ikväll fortsätter förhoppningsvis arbetet med hallen.
 
Jag spacklar trappan och Johan sågar och sågar och sågar.
 
Glad lucia till er ♥