arraksbollar.

Kunde inte låta bli igår när suget satte in.



Dessa blev absolut godast hittills (tänk vad lite extra kärlek kan ge) och vill ni göra supersmarriga och enkla bollar själv så kommer receptet här. (Grundreceptet är från Leila Lindholms bok a piece of cake, men jag har ändrat pyttelite för att få dom ännu godare...)

100g mjukt smör (jag tog dock snäppet mindre, kanske 90g)
1,5dl strösocker
3dl havregryn
3msk kakao
2msk kallt kaffe (jag tog nog 2,5msk)
Smaksättning i form av arrakessens, cognac eller punch
(0,5tsk vaniljsocker eller likör 43)
Chokladströssel



Blanda smör, socker och havregryn i en bunke.
Rör ner kakao och därefter kaffe.
Tillsätt valfri mängd smak (jag tog ca 1,5tsk arrakessens till detta)
Forma till bollar och rulla i strössel.

Jag hällde också i typ en halv tesked Likör 43, för att få lite rundare, mjukare smak men man kan säkert ta lite vaniljsocker istället om man inte har likör hemma.

Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och storma kylen på arraksbollar. Ja, jävlar så gott! Bara så ni vet.