Är det inte det ena så är det det andra, också.

Idag har vi varit runt lite varstans. Det började med rykten om loppis i Gustavsberg, som vi aldrig hittade, varför vi stannade kvar i hamnen och gick i glasoutlets bland annat. Och tur var väl det, för annars hade vi inte hamnat på pizzerian bredvid Villeroy & Bochs lokaler och ätit kanske den godaste pizzan ever. Tunn, krispig, smakrik med bara färska råvaror. Perfekt med andra ord.

Efter att vi inte gick på loppis körde vi hem igen så Lilli skulle få sova middag (det är här man inser hur praktiskt det faktiskt vore ifall man hade en syskonvagn). Och precis när den ena somnar så vaknar den andra. En halvtimme senare gapar den lilla i högan sky och ut kommer den som skulle sova, med ros om kinderna och filt i hand. Kaffe och kaka fick således vänta på sig.

Och när ändå alla behagade vara vakna gick vi ut i det härliga (dock blåsiga) vädret igen. Skopa båtarna på regnvatten, sköta tvätten och sortera skräp hann vi med innan middagen. En middag som lilleman fick beskåda från egen stol för första gången. Storasyrran blev dock inte lika imponerad av lillas avancemang vid matbordet, utan tyckte att han gott och väl kunde få ligga på golvet (eller därhelst han blir placerad) ett tag till.

Kvällen avslutas sedan på bästa sätt. Mjölk och kaka när de små har somnat och en genomgång av mail och kommentarer och andra viktiga saker. Nu blir det däremot sängen så jag orkar amma den lilla. Efter sjukligheterna kom han nämligen på att äta, ja det kan man minsann fortsätta med tre gånger per natt så det finns ännu mer att ta av om man skulle råkas bli sjuk igen. 

 

Minsann.

 

Förbättringen.

Av nån konstig anledning så blev Ebbot betydligt piggare igår medans vi var på sjukan. Febern gick ner och har inte kommit tillbaka på snart två dygn. Jag antar att han är som jag, att man tillfrisknar när man äntligen tar sig i kragen och åker in. Men jag klagar då inte, för det var verkligen ingen höjdare att ens lilla skrutt var så dålig. Väntar fortfarande på provsvaren men misstänker att det säkert inte visade nåt.

Idag är han hursomhelst som vanligt igen, inget magont, ingen feber och ledsna tårar på kinderna - utan bara glad. Precis som jag vill ha honom! Händerna är dock konstant i munnen så mest troligt kommer det kanske en liten tand snart :)

Just nu sover mina grodor och jag passar på att vila i soffan en stund. Mamma är ute och jobbar och så väntar vi på min kusin som skulle komma hit med sina flickor om en stund. Det är otroligt vackert härute förresten, vi är alldeles ensamma med storslagna vyer, klippor och den stockholmska skärgården precis nedanför tomten. Riktigt ljuvligt! Ska fota en massa så fort vädret blir lite finare tänkte jag. Lite senare idag kanske vi tar en promenad till Hålludden och besöker det nya konstmuseet Artipelag också. Det var tydligen en utställning där som mamma ville hinna se innan den slutar i helgen.Sös.

Bilresan igår gick jättebra, blev än en gång impad över hur tåliga barn vi har som kan sitta i en bil lite mer än tolv timmar. Det trista är dock att Ebbots feber tilltog under eftermiddagen och runt femtiden hade han 39,1. Inatt lugnade det ner sig igen och febern gick ner, men så imorse fick han 38,8 igen.

Så nu har vi precis lämnat Södersjukhuset efter att dom tagit sänka och urin som ska skickas på odling. Eventuellt är det urinvägsinfektion han har stackaren.

Otur att vi valde att åka, eftersom det blir lite omständigare än vi hade tönkt, men jäkligt skönt att det var just hit vi åkte så han blir ordentligt kollad. Nu ska vi tillbaka till Baggensnäs och vila upp oss och invänta provsvaren som kommer imorrn eller fredag. Och så får vi hoppas att vädret blir lite roligare så vi kan njuta ordentligt.