Fred 16 månader.

Ända sedan Fred började krypa och röra på sig vid sex månaders ålder har vikten av naturliga själ dalat lite. Till ettårskontrollen tyckte vår BVC-sköterska att han dalat för mycket, och inte gått upp mer än 100g på ytterligare en månad, så då fick vi rekommendationen att sluta amma (trots att det bara handlade om någon enstaka gång på dagen och natten) och ge extra mycket fett om dagarna.
 
Amningen var inte helt lätt att säga ajöken till, jag hade gärna ammat längre eftersom det kändes som att han hade behov av närheten och lugnet det gav, men nu i efterhand är jag okej med beslutet eftersom det gett resultat. Med tanke på hur aktiv han är på dagarna så behöver han nog all energi han kan få och då krävdes det att han fick en frukt eller riktig mat och välling på nätterna istället. Johan fick sova själv med honom ett par veckor och ta läggningen på kvällarna och sen var det bra. Inga konstigheter.
 
Igår var vi på en extra invägning och nu pekar det uppåt igen. Ett halvt kilo tyngre på tre månader och fyra centimeter på längden. Väldans skönt!
 
 
Nya mått: Längd 80,3cm. Vikt 9860g. Huvudomfång 46,3cm.
 
Liten och söt och aldrig sur eller ledsen. Pratar inte överhuvudtaget men klättrar, hoppar jämfota, springer och sparkar boll som en vettvilling. Kramas och pussas hela tiden och fattar allt vi säger. Han har alltid glimten i ögat och en räv bakom varje öra. Helt underbar såklart!
 
««   »»
 
Idag har vi för övrigt minus tjugoåtta grader igen. Bäst att väcka Fred från middagsvilan och börja klä på oss om vi ska hinna hämta hem de andra två från förskolan innan 14.. Inte vettigt hur kallt det är alltså. Fy tusan!
 
Fred, månadskontroller, utveckling

Nyårskaramellen!

Lycka! Vi hann få till en fotografering av syrrans bebis innan han blev "för gammal". Helst vill man ju fota dom typ en timme efter leverans, men eftersom det är den nyförlösta mamman som bestämmer när det orkas med sånt här så fick jag snällt vänta någon vecka.
 
Men det är helt okej. Speciellt när man är så här fin och snäll framför kameran ♥
 
 
 
nyföddfotografering, zandrakfoto, bebisfoto

Kylslaget.

Minus 29 står termometern på idag.

Sambon tog cykeln till jobbet i vanlig ordning medans vi andra gör allt för att ens slippa sticka ut näsorna. Städar, bakar, rensar, leker, har Frost på repeat, tätar dragiga dörrar med gosedjur och vadhelst vi hittar. Och matransonerar, ifall kylan håller i sig liksom. Brrr!