10 månader.

Fler firardagar i faggorna. Lilla fröken blir nämligen tio månader idag och det har firats med en snabbis i svampskogen där vi hittade exakt tre kantareller, kycklinggryta till lunch och nu sover hon lillfisen.

I måndags gjordes den sista BVC-kontrollen här i Växjö och allt var frid och fröjd som sig brukar. Nedan bjuder jag på två oredigerade kort taget med nya objektivet samt Lillis nya kroppsmått!

Längd: 73,5 cm
Vikt: 9300 gram


Vår lilla tjej börjar vara stor. Reser sig upp själv och står kvar när man lämnar henne, går längs med möbler och väggar och uppför trappor obehindrat. Skrattar när man själv skrattar, tycker om att rida häst på mammas och pappas rygg och älskar att gunga. Speciellt om man spexar till det samtidigt med att låtsaskrocka eller smyga bakom henne och hoppa fram och yla Buuu. Hon säger mamma och pappa, ka som i katt, dä som i där, tit som i titta och förstår vad lampa, klocka, tutte, mat och lite annat är även om det inte kan sägas än. Hon har sex tänder: två nere och fyra uppe och en sjunde är på väg där nere. Nattsömnen har därför sista tiden varit något ansträngd. Febertoppar, gnäll, gråtattacker och mycket drömmar präglar senaste veckorna, medans dagsömnen fungerar jättebra med timslånga vilor. Om några dagar blir hon dessutom Piteåbo och ska åka bil genom nästan hela Sverige för första gången - men troligtvis inte för sista.

ingen vanlig dag.

För det är ju ändå min födelsedaaag. 29 år idag alltså. Och med det genast bara ett år närmare 30. T-r-e-t-t-i-o. Helt sjukt vad gammalt det låter. Krisar inte jättemycket idag - som jag ändå trodde jag skulle göra - så det kanske kommer nästa år istället då jag verkligen är nära. Eller så har jag mognat och insett att det faktiskt är rätt trevligt att bli äldre.

Den som lever får se helt enkelt.

Dagen har börjat fint i alla fall. Blev väckt av mannen och Lilli som firade med fruktsallad och paket i sängen och äntligen (och gladeligen) fick jag mitt efterlängtade objektiv. Pengar och bilåkarpaket i form av godis, nötter och en hem ljuva hem-tidning fick jag sedan av johans föräldrar och nu sitter vi (läs jag.. dom andra sover) och fnular över vad resten av dagen skall innehålla. Regn och rusk och några futtiga plusgrader samt en dotter som börjar bli sjuk, inbjuder ju inte direkt till en önskan att vistas utomhus, så förmodligen förlägger vi dagens aktiviteter inom fyra väggar. Kanske shopping i köpcentret, eller en lång fika någonstans får duga?

Och träningen då? Blev lite si och så med det förra veckan med ursäkten att packa är viktigare. Det är sånt som jag bittert får ångra nu, men som tack och lov går att åtgärda genom att vara bättre den här veckan. Förhoppningsvis alltså.

Hipp hipp hurra för mig!

nedräkningen.

Bloggsuget är stort idag kan jag meddela. Har massor att berätta och fina bilder att lägga upp, men tyvärr saknar vår egen dator internet här, så bilder blir det inga om jag inte lägger över dom på deras dator, men då blir det oredigerat istället. Och så har jag inte tid riktigt...

Känns faktiskt rätt skönt att ta lite semester från bloggvärlden, även om det är mycket man vill dela med sig av... Kan hursomhelst berätta att vi har blivit grymt bortskämda med god mat i helgen, fika, mys och annat och jag har dessutom blivit av med kantarelloskulden. Såg och plockade min första igår morse nämligen. Kul som attan!

Idag har vi i alla fall vaknat från helgens dvala och ska färdas in till stan för en playdate med Elin som sitter barnvakt åt brorsonen Elias. Lite senare är det BVC för tiomånaderskontroll och så ska jag förbi jobbet och fota en kollega till hemsidan och säga hejdå och allt det där. Obeskrivligt skönt med en agenda ändå. Även om vi sa att vi skulle ha semester.

Nu är det hursomhelst bara f-e-m dagar kvar...