Fred 18 månader.

Igår var det dags för 18-månaderskoll för lillnisse. För två månader sen hade han gjort ett fint kliv uppåt på viktkurvan och nu hade han gått upp ytterligare drygt ett halvkilo. Så skönt!
 
Trodde egentligen inget annat eftersom han äter så himla bra nu och verkligen visar intresse för mat utan att slänga runt det. Men det behöver ju inte vara nån garanti om det exempelvis skulle vara en bakomliggande allergi eller nåt som spökar. Men det verkar det tackochlov alltså inte vara!
 
 
Nya mått!
Vikt 10,4 kg
Längd 81,6 cm
Huvud 46,5 cm
 
Fred, månadskontroller, utveckling

Mandelmjölk & nyttigheter.

Som om sockeravgiftningen inte var nog. Nu har jag även dragit ner på kaffet. Den största anledningen till det är att min hy inte verkar må så bra av typ fyra koppar kaffe per dag, men det kan också ha med mjölken i kaffet att göra. Just nu testar jag lite olika.
 
Med sockret går det däremot bra. Är fortfarande supersugen på allt gott, men jag håller mig. Har tjuvätit lite smågodis några lördagar och provsmakat nån kaka (under pistolhot naturligtvis..) men annars inget alls.
 
Till frukost går det bäst. Istället för att sukta efter en kladdkaka och kaffe så blir det ofta knäckebröd eller fil med hemmagjord granola eller nåt sånt. Idag mumsade jag och dottern på surdegsbröd med ost, avokado och hemmagjord mandelmjölk. Supergott och mättande!
 
 
Köpte Alpros mandelmjölk i veckan men råkade ta den sötade, och usch vad sött det var. Smakar som kalaspuffsmjölk ungefär. Så igår kväll letade jag upp ett recept som verkade enkelt och gjorde min egen istället.
 
Skippade vaniljstången men annars är det det här receptet från Renée Voltaire jag använde, om någon vill testa själv!
 
 
 Ps. Glöm inte att tävla om en valfri namntavla förresten, sista dagen är på söndag. Läs mer om tävlingen här >>>
mandelmjölk, nyttigheter, sockerberoende, avgiftning, rawfood

Vinn en födelsetavla!

Just nu lottar jag ut en namntavla/födelsetavla i samarbete med Erikas blogg. Gå in där för din chans att vinna. Ju fler delningar på Facebook eller Insta, desto större vinstchanser!
 
Och för att göra det hela ännu roligare, så tänkte även jag lotta ut en till, för alla er som fortfarande läser och kikar in här titt som tätt.
 
Så nu är det alltså två tavlor i potten :)
 
 
Det enda ni behöver göra för att tävla om en tavla hos mig är:
 
∞ Kommentera i detta inlägg att ni vill vinna
∞ Gå in och gilla mitt företags Facebooksida. Det gör ni här >>
∞ Dela tävlingen på Insta eller Facebook för ännu en lott (inget krav dock)
 
Kommer att lägga ut tävlingen på min Insta också för fler vinstchanser!
 
Det ni tävlar om är alltså en namntavla i valfri design i storlek 30x40, värd 285kr. Kolla min hemsida för att se vilka mönster och färger som finns.
 
Tävlingen avslutas på söndag den 13/3 och vinnaren meddelas via mail. Och för er som inte orkar vänta och vill lägga en beställning direkt, så har jag 10% rabatt på 30x40 just nu.
 
Lycka till finingar ♥