Just nu.

 
Perfekt påskhelg på alla sätt och vis får jag lov att säga. Nu är vi dock hemma igen jag och lilleman, och sängen kommer att intas per omgående. Tröttast.se är statusen, så ni får hålla ut tills imorgon istället då det blir bildbomb. Just nu är det här allt jag mäktar med. En bild på den obligatioriska målningen av ägg som ändå ingen orkar äta upp. Eller uppgiften slutföra, då det av någon anledning alltid ligger ett gäng omålade kvar i skålen. År efter år.
 
Oh well. Godnatt ni fina där ute - nu går jag in i drömmarnas land!
 
Och förresten.. inatt ställer vi ju fram klockan, så tekniskt sett går jag ju faktiskt och lägger mig tio i tio och inte nio.
 
Typ...

Glädjeämnen

Om en stund bär det av till stugan och dom andra igen. Känns lite konstigt att inte fira påskafton med Lilli dock, hade ju sett framemot äggjakt och lyckan i ögonen när hon hittade sitt påskägg. Precis som det var för en själv.
 
Mina föräldrar satte alltid fast ett garnnystan på våra påskägg och lindade sedan ut nystanet över hela huset tills det tog slut, och där fick man börja nysta. Följa garnet tills man hittade ägget. Ibland låg det i bastun. Ibland i någons rum, ibland i ett köksskåp. Och det var alltid någon som blev sur för att vi hade fått olika godis eller - gudförbjude - ett par godisar fler än den andra.
 
Men just känslan när vi vaknade på påskafton och såg att hela huset var inlindat i garn - den tyckte jag väldigt mycket om. Och definitivt nåt jag kommer föra vidare till mina barn. Antingen om det är med hjälp av skattkarta eller lappar med ledtrådar eller som i vårt fall garnnystan. Leta kommer dom då få göra!
 
Hur gör ni med era påskägg?
 
 
Häpp. Brillorna på, nu bär det av till stugan!
Glad påsk ♥

Om att börja se något slags ljus i tunneln..

 
Här är vi nu.
 
Golvet ska slipas litegrann och sen kan jag börja måla även i det stora rummet. Tre varv. Två varv med halvmatt färg och så blir topplagret högblankt precis som alla lister och socklar.
 
Till veckan är det nog dags att flytta in dom tror jag. Minsann.