9 månader.

Längd och vikt har vi inte kollat än men stämmer vågen hos farmor & farfar väger hon runt 9,1 kilo och längden skulle jag gissa är 73cm. Månadsdagen i ära har vi tagit det lugnt på förmiddan och sen varit i Åryd och fikat på Café Masugnen tillsammans med några av våra goa vänner. Ett urmysigt bruksställe där det bjöds på gott fika, vackra omgivningar och en ringrostig trubadur. Helt i min smak alltså!


Som niomånaders är hon fortfarande en mycket lätt och rolig unge med skrattet väldigt nära till hands. Och skrattar hon inte så ler hon. Två tänder finns men fem till är på väg även dom inte riktigt har brutit igenom än. Fyra uppe och en där nere är det i alla fall. Hon kryper för fullt med väldigt ljudligt plaskande händer i golvet, pillar (och äter) mer än gärna på småsaker, äter fortfarande allt i mat och fruktväg och går längs med möbler helt obehindrat. Vinkar, tramsar och hittar på nya miner hela tiden, vet vad lampa och klocka är även om hon inte kan säga det. Orden hon däremot kan säga är ka (som i katt) och mamma. Och det duger alldeles fint för mig!

och inte blev man smalare idag heller.

Idag har också varit en sån där härlig dag, trots att någon vaknade rätt tidigt imorse. Efter frukostbestyren tog vi dock en jättelång dusch/badning tillsammans och skrotade mest bara runt i pyjamasarna halva förmiddan. (Regnet har för vanlighetens skull öst ner idag också, så allt sånt där som har med skrota-omkring-i-pyjamas att göra, får man med mycket gott samvete alltså göra när det regnar.)

Till lunch har vi ätit pannkakor tillsammans med Niclas, Angelica & Elton och efteråt fick mammorna lite skvallertid för sig själva medans Niclas åkte och pysslade med annat. Våra trötta ungar lekte förresten väldigt bra idag tycker jag. Brukar kunna vara lite tjurigt när någon petar den andra i ögonen (eller klöser i pannan också för den delen) men nu verkar det som att dom fått kläm på det här med regelrätt självförsvar. Roligt är det också att se hur dom kryper runt och utforskar det mesta (inklusive varandra) på ett hyfsat civiliserat sätt. Så civiliserat det kan vara för niomånaders då vill säga.. Under tiden ungarna gick lös på de få inventarierna vi har kvar satt mammorna och sörplade ljummet kaffe, diskuterade bilbarnstolar och fnissade åt det ena & det andra, samtidigt som kladdkakan från Frödinge smetade ner våra mungipor sådär lagom charmant men ack så ljuvligt.När familjen lämnat mig och Lilli ensamma igen, fick jag sms av kära vännen Annamika som tyckte vi skulle äta dammsugare och dricka kaffe med henne. Och gottegris som man tyvärr råkar vara (för tillfället, vill jag skriva) körde vi dit på momangen. Dels för att komma ut lite, men mest för att det var så länge sedan vi träffades (förutom i helgen då, men då var vi ju fulla så det räknas inte).

Nu tänkte i alla fall den här kaffe och kaloribombade mamman (misstänker att gränsen gravt överskrider rekommendationerna) gå och lägga sig. En fullspäckad dag blev det tillslut och jag är mer än lovligt trött.

Godnatt och på återseende imorgon!