Juli Recap.

Hej ni fina tappra människor som är in här dagligen fastän det varit ungefär noll verksamhet sen förrförra tisdan.
 
Det blev lite av en ofrivillig bloggtorka får jag väl lov att erkänna. Har knappt slagit upp datorn på två och en halv vecka och allt skyller jag på magsjuka och förkylningar, iskallt juliväder och besök från Småland. Men mest på sjukdomarna. Jag och barnen har nämligen avlöst varandra med elände sedan mitt senaste inlägg om matsalen, så jag har varken orkat eller haft tid att blogga.
 
Nu börjar det dock vända. Värmen är tillbaka och jag känner mig piggare och får mer energi för varje dag. Jag har ju så mycket jag vill/behöver göra och dela med mig av och så har allt hamnat på efterkälken. Så himla trist!
 
Ännu tråkigare är det att våra kära Växjövänner ställde in sin resa till oss, att vi har missat två av mina brorsbarns födelsedagskalas och att sambons äntligen-gå-ut-och-festa-till-det-med-laget kväll gick i stöpet på grund av sjukdomarna. Om jag får klaga lite alltså...
 
Tänkte hursomhelst bjuda på en sammanfattning av våran sämsta månad hittils. För även om vi har varit sjuka och vädret har varit dåligt har vi på något vis ändå fått ihop vardagen med allehanda innehåll som jag nu tänkte ni kunde få ta del av :)
 
 
Ja. Sjukdom och åter sjukdom. Liten busing som dessutom har blivit så blond så blond i sommar.
 
Här har vi matsalen som också fick gå i stå. Jag hann spackla färdigt väggarna men sen tog det stopp.
 
Köksbordet däremot, orkade jag förbarma mig över och slipa av så det fick en härligt nött och patinerad yta.
 
Här har ni bevis för det dåliga vädret. Lilli metar med sin farfar medan jag öser båten från regnvatten. Det är typ tolv grader varmt vid tidpunkten. Brrr!
 
Vi har även blivit med torktumlare. Johans generösa föräldrar gav oss nämligen den bästa inflyttnings/födelsedagspresenten när dom var här på besök. Evigt tacksamma är vi! Helt underbart att få sova i mjuka och fluffiga sängkläder igen - för att inte tala om all tid jag sparar. En sån här är det och jag är jättenöjd!
 
Nattsömnen har inte heller varit vad den borde under juli, så det har vi tagit igen på dagarna. Mina allra första mårbackasticklingar började däremot att ge blom. Lycka!
 
Vi har lekt i sandlådan som Ebbot fick i födelsedagspresent av mina föräldrar.
 
Och naturligtvis hängt på stranden när det blev varmt och skönt igen. I alla fall om kvällarna eftersom barnens läggningsrutiner blivit något semesterifierade sista tiden...
 
Vi har ätit jordgubbar från grannens land och i veckan började festivalen Piteå Dansar och Ler så då åkte smink och sommarklänning på och vi intog stan för ett par timmar. Köpte prinsessballonger och vann gosedjur. Även kameran har haft semester så några av bilderna är från mitt Instagramkonto där det uppdaterats lite flitigare. Finns under @augustifamiljen om nån är nyfiken!
 

Nu lägger vi juli bakom oss och vänder blad - augusti hägrar om några dagar!
Hoppas ni vill hänga med!
 

Börjar om.

Panik!! Jag hade skrivit fel årtal på en av namntavlorna som kom idag. Tack och lov är de så sjukt bra på Ram & Reklam här i stan att de hinner trycka om redan idag. Alltid fin service och snabba leveranser där vilket är guld värt när man klantar till det!
 
Gör om och gör rätt liksom...
 
Apropå göra om, så har jag börjat med matsalen idag. Bredspacklat en vägg och hinner förhoppningsvis ett par till innan dagen är över. Ska bli skönt med vita väggar när det är färdigt.
 
 
Efter att väggarna är vita ska även fönstrena, alla lister, taket och skjutdörrarna målas samt byta yt fönsterbrädorna. Bordet tänkte jag även slipa av och betsa i en gråaktig ton. Tapet har jag däremot inte bestämt om vi ska än, så det får jag nog suga på ett tag till helt enkelt.
 
 
Fler bilder kommer. Såhär såg det i alla fall ut för någon månad sen.
 

Från trädgården.

 
Kommer nog aldrig vänja mig vid lyxen att bara kunna gå ut och plocka av det som kommer upp i rabatten. Att alltid kunna sätta färska blommor på bordet. Och den här sommaren är ju allt extra spännande då vi inte har en aning om vad som finns.