Godaste morotskakan.
Här kommer receptet på min allra saftigaste och godaste morotskaka. Själv kan jag ha förätit mig lite på den för tillfället, men eftersom jag fyller år imorgon kommer den självklart finnas med på fikabordet även då!
Ingredienser
4 ägg
3,5 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk malen kanel
1 tsk kardemumma
0,5 dl neutral matolja
0,5 kg rivna morötter (ca 5 medelstora)
Frosting
2-300 g cream cheese
300 g florsocker
150 g smör
0,5 msk vaniljsocker
Rivet skal från en halv apelsin
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i äggen. Rör ner oljan och morötterna sist.
Smörj och bröa en långpanna ca 30x40cm (alt. en pappersklädd) och häll i smeten.
Grädda långt ner i ugnen ca 30-40 minuter. Känn med trästicka och ta ut när den är okladdig.
Låt kakan svalna.
Smält smöret till glasyren och låt det svalna.
Blanda de övriga ingredienserna till glasyren med smöret och vispa med elvisp tills det blir fluffigt.
Tips!
Frys in kakan en stund och skär i rutor när den är kall, så kladdar inte frostingen ut sig lika mycket.
♦
Nu blir det kläder på och en sväng till affären. Såg första avsnittet av Hela Sverige Bakar igår och blev bara så sugen på att svänga ihop en schwarzwaldtårta till imorgon också!
den ser verkligen helt fantastisk ut!