På begäran kommer här receptet på philadelphiakakan som jag och Lilli bakade imorse. Enkelt med långpanna och gott, det gillar jag!
ca 30st
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50g)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Gör så här:
Rör ut jästen med fingervarm mjölk. Tillsätt det rumsvarma smöret, socker, salt och nästan allt mjöl. Ta i lite mjöl i taget så det inte blir för mycket! Arbeta degen smidig, gärna i hushållsassistenten. Använd en långpanna täckt med bakplåtspapper. Häll ut degen direkt på plåten och tryck ut den ända ut i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
Under tiden degen jäser rör du ihop fyllningen!
När degen är färdigjäst gör du små hål med din mjölade tumme, jämnt fördelat över degen. Jag gjorde ca 6x7 hål, men det går självklart att göra lite glesare också.
Fyll varje hål med fyllningen. Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda i ugn 15-20 minuter ca 200 grader tills färgen är fin. Stjälp upp kakan och skär i rutor! Ät direkt eller frys in ganska omgående, då de torkar ganska fort annars.
Låter och ser väldigt gott ut! Sugen på att baka, så något liknande skulle det allt kunna bli :) Men inte nu, för nu är det sovdags :)