delicatobollarna - del 2.

Detta behövs:
4,5dl havregryn
125 gram rumsvarmt smör (viktigt)
1dl strösocker
2,5 tsk vaniljsocker (eventuellt 0,5 till)
3 msk starkt kallt kaffe
3-4 msk vispad grädde
1,5 msk kakao
1,5 msk oboy
Kokos
Mörk choklad (ca 30 gram) + en skvätt mjölk till chokladsmeten

Mal havregrynen i mixer närmast till ett mjöl. Blanda ihop allt med sked och vispa sen med elvisp tills det blir en luftig och krämig konsistens. Låt smeten svalna i kylen en stund innan du rullar bollarna. Ställ sedan de rullade bollarna i frysen nån timme, så är de enklare att doppa i chokladen.
Smält choklad och späd med mjölk (ca 2msk) så att den blir relativt rinnig och tunn. Sedan doppar du en åt gången i choklad och kokos (eller pärlsocker om det föredras). Ställ delicatobollarna i kyl/frys en stund innan du hugger in.
Och njut!
ps. Använd en grillpinne och ha chokladsmeten och kokosen i muggar så går det enklare att doppa. Nästintill kladdfritt.
Oh har letat efter ett bra delicatobollsrecept men ingen har verkat riktigt nöjd med sina, detta ska jag absolut testa en dag ;)
Tack för att du delar med dig :)