julspecial - saffransbullar med mandelmassa.
Förutom pärlsocker och ägg till penslingen behöver du detta till ca 50 bullar:

Gör såhär:
Blanda salt och saffran i en liten skål. Smält smöret och häll i mjölken och värm till fingervarmt (37°). Smula jästen i en bunke och rör ut det med lite av spadet. Häll på resten av spadet och tillsätt saffran, salt, socker, ägg och det mesta av mjölet. Rör tills det blir en fin deg som släpper från kanterna, ca 10 minuter för hand och 5 i bakmaskin. Låt jäsa ca 45 minuter under bakduk.
Dela degen i två och kavla. Bred på smör (eller strunta i det om du vill ha det slankare alternativet) och riv på kylskåpskall mandelmassa. Ungefär 100 gram för varje deghalva. Rulla ihop, skär i bitar och lägg i bullformar (mina är från Lagerhaus) och låt jäsa en liten stund innan gräddning. Pensla med ägg och pärlsocker.
Grädda sedan ca 20 minuter i 175 grader eller tills dom blir sådär härligt gyllenbruna!
Njuuut!!

du har alltid så fina bilder! :)
och va gott, hembakat är alltid bäst! ;-)