lottakaka.

En himmelsk marängtårta med chokladkräm i mitten som Johans mamma bjöd på någon gång här i våras när det var stormiddag med hela familjen Waldestål. Tårtan är för 15-20 personer men jag tror inte det låg en enda smula kvar på plåten när vi var färdigätna och mungiporna rena. En perfekt tårta att bjuda arbetskamraterna på med andra ord!



Botten:
400g mandel (mald/krossad).5dl socker.2msk potatismjöl.1tsk bakpulver.10 hårt vispade äggvitor.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i marängsmeten. Bred ut i en klädd, smörad och ströad långpanna och grädda 30 minuter i 175 grader.

Kräm:
De 10 äggulorna.3dl socker.2,5dl grädde. Koka detta tills det blir krämigt. Blanda sedan ner 200g blockchoklad & 200g smör när smeten har tjocknat.

Låt svalna och häll/kleta ut det på marängbotten. Garnera med vispad grädde och valfri utsmyckning en stund innan servering. Jag valde alltså krossad dajm igen för att det är så sjukligt smarrigt! Och för er glutenallergiker: no worries, den innehåller inget mjöl så ni kan också njuta!
Kat

Sjukt god. Tack så mycket och tack för receptet.

Kram!!!!

Linn

Wow, vad smarrig den ser ut.

Där ligger man i lä med kladdkakan med vitchoklad på toppen! Haha

Trace

Kommer på mig att slicka mig om munnen flera gånger medan jag läser igenom receptet. Ser farligt god ut. Ska spara receptet till den dag då jag gör mig förtjänt av en kaloribomb ;)

Blue Velvet

Gud så gott det såg ut. Önskar att jag hade mer ork till att baka nu innan Vega kommer.

Jannie

Men guuuud så gott!

Tror aldrih jag önskat att jag var någons kollega SÅ mycket...

Dessi [Home and desire]

Men mums! Attans att min sambo ska vara nötallergiker. Han tål ju varken mandeln eller dajmen... Suck.

Mika

Ååå gödd! Jag gjorde en liknade när Nina och Viktor var hos oss asså sjuuuuukt mycket godd :)

Cissi

Jag kan garantera att den va supergod!

Tack Zandra

Sandra

Låter verkligen supergott och ser väldigt god ut.