lottakaka.
En himmelsk marängtårta med chokladkräm i mitten som Johans mamma bjöd på någon gång här i våras när det var stormiddag med hela familjen Waldestål. Tårtan är för 15-20 personer men jag tror inte det låg en enda smula kvar på plåten när vi var färdigätna och mungiporna rena. En perfekt tårta att bjuda arbetskamraterna på med andra ord!
Botten:
400g mandel (mald/krossad).5dl socker.2msk potatismjöl.1tsk bakpulver.10 hårt vispade äggvitor.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i marängsmeten. Bred ut i en klädd, smörad och ströad långpanna och grädda 30 minuter i 175 grader.
Kräm:
De 10 äggulorna.3dl socker.2,5dl grädde. Koka detta tills det blir krämigt. Blanda sedan ner 200g blockchoklad & 200g smör när smeten har tjocknat.
Låt svalna och häll/kleta ut det på marängbotten. Garnera med vispad grädde och valfri utsmyckning en stund innan servering. Jag valde alltså krossad dajm igen för att det är så sjukligt smarrigt! Och för er glutenallergiker: no worries, den innehåller inget mjöl så ni kan också njuta!
Botten:
400g mandel (mald/krossad).5dl socker.2msk potatismjöl.1tsk bakpulver.10 hårt vispade äggvitor.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i marängsmeten. Bred ut i en klädd, smörad och ströad långpanna och grädda 30 minuter i 175 grader.
Kräm:
De 10 äggulorna.3dl socker.2,5dl grädde. Koka detta tills det blir krämigt. Blanda sedan ner 200g blockchoklad & 200g smör när smeten har tjocknat.
Låt svalna och häll/kleta ut det på marängbotten. Garnera med vispad grädde och valfri utsmyckning en stund innan servering. Jag valde alltså krossad dajm igen för att det är så sjukligt smarrigt! Och för er glutenallergiker: no worries, den innehåller inget mjöl så ni kan också njuta!
Sjukt god. Tack så mycket och tack för receptet.
Kram!!!!