Tillbakablickar. Del 2 - Småland.

Strax innan vi skulle åka till Småland i juni gick min gamla vapendragare D300s sönder, så det var bara att sätta sig in i dagens utbud, bita lite i det sura äpplet och köpa ny. Steget från semiprofesionell upp till fullformat hade jag längtat efter länge, så det valet var enkelt. Efter rådgivning från min snälla fotografgranne (och lusläsning av recensioner) föll valet tillslut på en NIkon D610. Ett köp jag verkligen inte ångrar. Den kändes klockren i händerna direkt, inte för tung eller stor, och bilderna blir verkligen super!
 
Ett par dagar efter att vi kom ner, kunde jag hämta ut den och testa. Äntligen!
 
Här följer lite härliga sommarbilder från semestern.
 
Prästkragar, Lilli som undersöker Rhododendronbuskarna och en mindre lyckad familjebild. Första testrundan!
 
Johan och Ebbot.
 
Träffade Annicas bebis för första gången och så firade vi att Annamika fått nytt grymt jobb. Barnfri, sol, tropisk värme, tjejerna, kalla öl och rosé på Tak. En av årets bättre kvällar!
 
Den här kvällen var inte heller så tokig. Grillhäng med Johans släktingar Linda & Jonas och alla deras fina barn. Kvällsdopp i Furen och massor av knasiga upptåg i vanlig ordning.
 
Mys hos Viktor i Klasentorp.
 
Den tropiska värmen höll i sig. Här är det grillhäng i Moheda och sniff på ännu en nyföding. Lilla Edith ♥
 
Den femte juli fyllde älskade Ebbot tre år. Det firades hela dagen tillsammans med vänner och familj, en löjligt god jordgubbstårta och en massa barn som gick banans med vattenspridaren.
 
Efter nästan två veckor i Småland började vi köra hemåt igen. Som vanligt stannade vi till i Uppsala hos min kusin över natten. Jag hann även visa familjen några av mina gamla favoritställen, gå i Pelle Svanslös fotspår och en sväng ut på landet där jag är uppväxt.
 
En riktigt bra semester men som oftast hinner man inte med allt man vill göra och alla man vill träffa. Förutom allt det här, hann vi med Felanders trettioårsskiva, loppisrunda i Östregård, shopping, fikor, middagar, Uppsala igen och en snabbvisit i Åtvidaberg på vägen ner.
 
Jo. Nog längtar man efter sommaren igen, så är det bara.
Speciellt såhär en gråkall och regnig tisdag i november.
 
 
 
Emmelie - Mamma till två, nykär, ssk-student

Men åh, de där får ju en att längta till sommaren ! :P

Svar: Visst gör det! För nåt år sen sa jag till mig själv att aldrig mer klaga på värmen, just för att man skulle göra allt för att få värme tillbaka såna här gråa kalla dagar :)
Zandra Claeson