10 månader.

Fler firardagar i faggorna. Lilla fröken blir nämligen tio månader idag och det har firats med en snabbis i svampskogen där vi hittade exakt tre kantareller, kycklinggryta till lunch och nu sover hon lillfisen.

I måndags gjordes den sista BVC-kontrollen här i Växjö och allt var frid och fröjd som sig brukar. Nedan bjuder jag på två oredigerade kort taget med nya objektivet samt Lillis nya kroppsmått!

Längd: 73,5 cm
Vikt: 9300 gram


Vår lilla tjej börjar vara stor. Reser sig upp själv och står kvar när man lämnar henne, går längs med möbler och väggar och uppför trappor obehindrat. Skrattar när man själv skrattar, tycker om att rida häst på mammas och pappas rygg och älskar att gunga. Speciellt om man spexar till det samtidigt med att låtsaskrocka eller smyga bakom henne och hoppa fram och yla Buuu. Hon säger mamma och pappa, ka som i katt, dä som i där, tit som i titta och förstår vad lampa, klocka, tutte, mat och lite annat är även om det inte kan sägas än. Hon har sex tänder: två nere och fyra uppe och en sjunde är på väg där nere. Nattsömnen har därför sista tiden varit något ansträngd. Febertoppar, gnäll, gråtattacker och mycket drömmar präglar senaste veckorna, medans dagsömnen fungerar jättebra med timslånga vilor. Om några dagar blir hon dessutom Piteåbo och ska åka bil genom nästan hela Sverige för första gången - men troligtvis inte för sista.