Ett tag senare

Hej på er!
 
Förkylningarna förföljer oss, om ni undrar vart vi håller hus. Ända sedan Fred föddes har vi varit förkylda i stort sett hela tiden och i början av månaden åkte alla förutom jag och Fred på magsjuka. Och nu är det dags igen. Ebbot med feber och hosta och vi andra snörvlar lite lätt. Trist. Speciellt då vi åker söderut imorgon för att fira en småländsk jul igen..
 
Hursomhelst. Det var inte det jag skulle skriva om. Har fått frågor och funderingar lite nu och då om våra golv som vi renoverade i somras och vilka produkter vi använt. Och eftersom jag utlovade ett inlägg om det för typ jättelänge sedan, kommer det här!
 
Som bekant tog vi ju fram de gamla plankgolven här i huset, slipade av och behandlade med först bets och sen en matt lack på det. Och såhär några månader senare, när vi verkligen hunnit använda och gå på golven, är de fortfarande hur vackra som helst!
 
Sovrummets golv är inte alls lika utsatta som de i hallen och köket på nedervåningen, men de har ändå hållit förvånansvärt bra. Trots att de är lackade med en helmatt lack och trots att vi har tre barn och inte alls varit särskilt varliga med hur vi sätter fötterna.
 
Först betsades golven vita ett varv med Jotun Pure Nature, kulör vittonad. Och sedan lackades de tre varv med en vattenbaserad helmatt lack från Jotun Trestjerner.
 
Att välja en helmatt vattenbaserad lack var kanske ett djärvt val med tanke på slitaget som bli i en hall och ett kök, men det har som sagt hållt utomordentligt bra. Och jag älskar verkligen looken den helmatta ytan ger!
 
Som vitoljade golv, men i stort sett underhållsfritt. Me like!
 
HÄR kan ni läsa om när vi slipade, och HÄR finns lite mer bilder på sovrummet.