Raw bars.

Den första februari införde jag sockerförbud för mig själv. Alldeles för mycket sött på en alltför lång period gjorde att måste sätta stopp och göra nåt åt beroendet. Målet är att klara mig från kakor, godis, glass och annat gott gott fram till påsk.
 
Första dagarna hade jag konstant huvudvärk som tillslut lättade framåt helgen. Suget finns kvar, speciellt när jag dricker kaffe, men det går ändå bättre och bättre. Men så idag kom jag på att det faktiskt finns ett nyttigt sätt att stilla begäret på: Raw bites, såklart!
 
Inget socker och några få ingredienser. That´s it. Tillochmed barnen kan äta med gott samvete!
 
Här är ett recept på bars som jag och Ebbot gjorde medan Fred sov middag.
 
4st
 
ca 1dl cashewnötter
ca 1dl ekologiska dadlar
2msk ekologiska chiafrön
2msk ekologiska kokosflingor
2msk ekologisk kakao (hade ingen raw kakao, den är mycket godare)
1msk vatten
 
Gör såhär:
Mixa cashewnötterna lite grovt. Klipp dadlarna i mindre bitar och mixa även dom.
Häll i chiafrön, kokos, kakao och vatten och mixa ihop allt i en matberedare till en jämn smet.
Gör fyra högar, knåda ihop smeten lite med händerna och forma till fyra bars. Slå in i aluminiumpapper eller bakplåtspapper och förvara i kylen.
 
 
Snabbt, enkelt och perfekt som snack eller mellanmål.
 
 
raw bites, raw bars, raw food, ekologiskt, hälsomat