grova kringlor.
Och så ställer hon fram såna här. Gråa, gryniga saker med smör till och di andre, ja di smackar och hummar om hur gott det är. Jag förstår ingenting. Min spontana reaktion blir ju såklart att fråga om dom däringa sockerkringlorna, och får som svar att this is it. Det här är kringlor för smålänningar. Jahopp, tänkte jag och smakade, lite för skeptiskt kanske, eftersom jag aldrig riktigt förstått tjusningen med dom.
Men nu däremot. Tack vare att sambons farbrors sambo bjöd på disse bakaverk senast vi var ner till Växjö - har jag faktiskt börjat uppskatta, nej tycka om! grova kringlor och kan mycket väl äta dom till både frukost och mellanmål. Men si ti koffet - då vill jag nog ha nåt sött ändå.

Lindas kringlor:
6dl fil, 5tsk hjorthornsalt, 1,5tsk bakpulver, 1 ägg, 1dl socker, 0,5tsk salt, 3dl havregryn, 2dl grovt mjöl (tex grahamsmjöl), 200g smält margarin. Vetemjöl tills degen blir fast (uppskattningsvis 1 liter).
Blanda hjorthornsalt, bakpulver, socker, salt, havregryn & grovt mjöl. Rör i ägget, fil och margarinet. Fyll på med vetemjöl tills degen ej klibbar utan gå att hantera. Grädda i ugn i 225 grader ca tio minuter eller till de är fina i färgen.
6dl fil, 5tsk hjorthornsalt, 1,5tsk bakpulver, 1 ägg, 1dl socker, 0,5tsk salt, 3dl havregryn, 2dl grovt mjöl (tex grahamsmjöl), 200g smält margarin. Vetemjöl tills degen blir fast (uppskattningsvis 1 liter).
Blanda hjorthornsalt, bakpulver, socker, salt, havregryn & grovt mjöl. Rör i ägget, fil och margarinet. Fyll på med vetemjöl tills degen ej klibbar utan gå att hantera. Grädda i ugn i 225 grader ca tio minuter eller till de är fina i färgen.