smörbullar.
Bulldeg: 50g jäst.100g smör/margarin.2,5dl mjölk.1dl socker.1 ägg.0,5tsk salt.9dl mjöl.1,5tsk kardemumma.
Fyllning: 100g mjukt normalsaltat smör.1,5tsk vaniljsocker.1,25dl florsocker.

Smält smör och blanda ner mjölk tills det blir fingervarmt. Smula ner jäst i en bunke och häll över mjölken så jästen smälter. Häll i resten av ingredienserna och rör tills degen blir smidig. Jäs ca 1 timme. Blanda under tiden ihop fyllningen i en liten bunke och klicka ut den på ett fat i små högar, ca 20st. Lägg i frysen medan degen jäser. Knåda degen lätt och dela i 20 bitar. Forma till bollar och lägg i större bullformar. Tryck ner den frysta fyllningen i mitten av degklumparna. Låt jäsa ca 30 minuter under duk. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter i 225 grader. Låt svalna lite och pensla de nygräddade bullarna med smält smör, och doppa sedan i strösocker. Vill man ha pärlsocker är det bättre att pensla & ströa innan gräddning!
OOhhh såg inte dåliga ut, skrev ner receptet idag jag med så ska oxå försöka mej på dom!! pus