Vecka 36.

Tänk så himla fort det har gått.
 
Bara några veckor kvar tills det är dags igen. Eller ja. Allt från fyra till sex veckor kan det ju röra sig om. De andra två har ju kommit långt över tid så jag räknar blankt med att även detta lilla fjun tar tid på sig.
 
Men det är okej. Det känns bra sålänge vi båda mår bra. Och det har vi ju gjort hela tiden. Jag har haft kraftig foglossning under hela graviditeten men det har jag lärt mig hantera. Bäst funkar det att ligga några minuter på spikmattan, när benen knappt går att lyfta eller när det gör så ont att jag knappt kan ta ett steg, eller bara att få lägga sig på sidan en stund med en kudde mellan knäna. Annars har den här graviditeten verkligen varit en preggos dröm.
 
Igår hade jag dock riktigt onda sammandragningar/förvärkar som blev regelbundna framåt kvällen och kändes sådär förlossningsaktiga att vi faktiskt körde upp till Sunderbyn för kontroll. Där blev det CTG-kurva, lyssna på bebisens hjärtljud och checka blodtryck var tionde minut. Och efter någon timme fick jag en Bricanylspruta för att hämma värkarna och sen kunde vi åka hem. Med ordination om vila förstås.
 
Och lite småpirrigt var det ju. Ja mena, tänk om det här lilla fjunet skulle komma tidigare liksom! Väldigt oväntat men grymt skönt i så fall.
 
Men nu blev det ju inte så och idag har allt varit lugnt och fint igen. Ingen hård mage annat än om jag gått lite för mycket och bebis har snurrat runt och buffat som en galning. Förmodligen superhajpad över att jag tagit det extra lugnt jämfört med hur dagarna sett ut i vanliga fall..
 
Imorgon tar vi det också lugnt, jag och lillfjun. Tänker mig en slapp tillvaro i en solstol i skuggan under äppelträdet eller nåt. Älskade sambon har tagit pappaledigt så nu överlåter jag lekandet med barnen åt honom.
 
Win-win och sånt, ni vet?
Mammatea

Tänk att det snart är dags! Spännande. Ta det lugnt nu och vila.

Svar: Eller hur? Känns helt overkligt att det kan ske närsomhelst nu :)
Zandra Claeson

Ninni

Så spännande! Skönt att det gick bra på sjukhuset med :)

Svar: Ja det var skönt att det lugnade ner sig faktiskt :)
Zandra Claeson

Elin

Men fina du, är det bara fyra veckor kvar!! Gud vad tiden går fort, tycker nyss det var du berättade att du var gravid :)

Svar: Samma här, i tisdags gick jag in i vecka 37 så det är faktiskt ä n n u närmare nu :) Galet!
Zandra Claeson